Orosanmälan.se söker nya medlemmar och samarbeten för fortsatt utveckling

Sedan starten av den ideella föreningen Orosanmälan.se 2012 har vi, tillsammans med representanter från polis, skola, hälso- och sjukvård och många fler tagit fram Sveriges första standardiserade nationella orosanmälningsblankett. Denna blankett har i år, 2018, laddats ner över 50 000 gånger. Blanketten baseras på Socialstyrelsen riktlinjer om vad en socialsekreterare måste dokumentera när de tar emot en orosanmälan. Blanketten laddas ned dygnet runt, över hela Sverige och socialtjänstkontor, kommuner, regioner, sjukhus m.fl. hänvisar till och använder den.

Blanketten uppdateras årligen för att alltid vara aktuell.

Orosanmälan.se har även tagit fram en karta, den första i sitt slag, som på ett enkelt sätt sammanställer kontaktuppgifterna till Sveriges alla socialtjänster. Även denna uppdateras årligen. Orosanmälan har från 1 januari 2018 till 30 september samma år haft 39951 unika besök. Hemsidan har flest besök mellan 0900 – 1500 men den besöks dygnet runt.

Vi har grundat och skapat Orosanmälan.se, spridningen över hela landet har drivits av efterfrågan inte marknadsföring. Orosanmälan.se är nu redo för nästa fas.

Vi söker nu nya medlemmar eller samarbeten som vill ta vid och driva och utveckla sidan vidare. Arbetet innefattar bland annat att årligen säkerställa att kontaktuppgifter till samtliga socialtjänstkontor är uppdaterade, samt granska och vid behov uppdatera orosanmälningsblanketten.

Arbetet med orosanmälningar är känsligt i Sverige. Välfärden är ansträngd och socialtjänsten hårt belastad. Ändå är det otroligt viktigt att det fungerar, en orosanmälan kan vara ett utsatt barns enda räddning.

 

Orosanmälan.se

 

Axel Moberg
Martina Böhme
Paula Dahlström
Peter Nyström
  s.

Maila till info@orosanmalan.se.